Sem seksualni zasvojenec
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Poljub.com :: Ljubezen in Romantika forumu -> Spolnost in Erotika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
"Che"

Pridružen/-a: Sob Nov 2003 19:10

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 10:50 am    Naslov sporočila: Sem seksualni zasvojenec Odgovori s citatom

Moje ime je »Che« in sem spolni zasvojenec. Vsaj taka je moja ugotovitev po prebranem članku v časopisni prilogi Bonbon. V enajstih vedenjskih vzorcih seksualno zasvojenih (sanjarjenje o seksu, čezmerna masturbacija, seksualni lov, anonimni seks, kakršnokoli plačevanje za seks – tudi FF na forumu, voyarizem, obisk nočnih clubov, obiskovanje erotičnih trgovin, opazovanje ljudi skozi okna stanovanja, izbiranje oblačil za razkazovanje, seks s predmeti – vibratorji) se v nekaterih povsem prepoznam, torej sem zrel za zdravljenje. Škoda da sem tole opazil tako pozno. Morda bi imel v zgodnjih najstniških letih, ko se je tale fenomen začel pojavljat pri meni, več možnosti za ozdravitev. In če ste se morda spraševali, da za to imajo celo klinike. Prvi korak zdravljenja pa je seveda.........abstinenca.

Ne vem včasih se mi zdi, da je tem psihologom že zmanjkalo bolezni za katere nas bi radi zdravili. Počasi bomo itak prišli do ugotovitve (kar jaz že dolgo vem), da noben ni povsem normalen. Vsak je čudak na svoj način in prav je tako. Raznolikost je lepa in bogata.

Sicer pa dragi moji, odločil sem se, da svoje zasvojenosti ne bom zdravil. Bom raje počakal da vlada uzakoni prisilno privedbo na zdravljenje in me med naslednjim masturbiranjem zasačijo pri delu. In še to dragi moji. Ga ni psihologa, ki mi bo dopovedal, da je pogled na mojo seksi sosedo škodljiv. Sicer pa vsem ostalim seksualnim zasvojencem priporočam knjigo dr. Patrika J. Carnesa (ampak res tako neumnosti se lahko spomni samo moški) Ne recite temu ljubezen: Pot iz seksualne zasvojenosti. Meni žal ni pomagala.
Seeker

Pridružen/-a: Čet Maj 2006 14:21
Kraj: Prelepa Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 10:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja sej sm enkrat že v misli dneva napisal: Medicina je že tolk napredovala, da nihče več ni zdrav. Je čista resnica.
Damsel_fish

Pridružen/-a: Sre Okt 2004 11:57

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Che, posebej me je šokiralo, da si prebiral Bonbon! Take priloge in revije uporabljajo za mašila razne nepopolne izvlečke bolj prisebnih člankov iz drugih medijev. Nekoč sem dobila v roke Smrkljo, kjer so bili nasveti, kaj narediti, če sošolka trpi za depresijo? Moj bog, kako butasti so bili. Brez besed.

Za diagnozo vsakršne "motnje", pa tudi zasvojenosti, kot je ta s spolnostjo (o tem je zadnje čase blazno moderno govoriti), je odločilen predvsem en faktor: zaradi dejanj posameznika (oz. njegove zasvojenosti) je ogroženo normalno vsakdanje delovanje in življenje posameznika (ali drugih posameznikov). Torej, zasvojen si, če predmet zasvojenosti prevzame nadzor nad tvojim življenjem, zaradi česar trpi delovno, zasebno in druga področja, obstaja pa tudi nevarnost, da zaradi zasvojenosti izgubiš življenje.

Če si torej na tem, da odpoveš v službi in prekineš vezi z zunanjim svetom samo zato, da boš lahko uporabljal vibrator, s teleskopom špegal 24/7 za sosedovo Micko, ob čemer boš visel na telefonu z "vročo Margareto" in dobil žulje od mastrubiranja, potem se mi zdi, da imaš mogoče res težavo.

Nočem se posmehovati, ker vem, da je to resen problem, kot vsak drugi. Ampak po diagnostiki raznih revij smo dejansko vsi bolani, kot si rekel.
anablack

Pridružen/-a: Ned Mar 2005 14:22

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni da je psihologom zmanjkalo bolezni: le neprofesionalni novinarji zavajajo javnost. Zasvojenost s seksom ima namreč simptome "navadne" zasvojenosti, zato zasvojencu zelo škodi. Kot zasvojenost lahko uniči življenje, saj se zasvojeni spušča v razne spolne avanture kljub temu, da ve za škodljivost zadeve. Primer: tip gre seksat z grozno odvratno bejbo. Ve, da ga ne privlači, da mu bo zadeva škodla, a to stori. Ker je odvisen.
Bit "zasvojen s seksom" zveni fino in ker se danes vse v zvezi s seksom prodaja, je tudi to postalo popularno. Sploh če je baba zasvojena s seksom... Very Happy
Damsel_fish

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

anablack je napisal/a:

Bit "zasvojen s seksom" zveni fino in ker se danes vse v zvezi s seksom prodaja, je tudi to postalo popularno. Sploh če je baba zasvojena s seksom... Very Happy

Ja, tako je! Saj, kaj ni ženska zasvojenost s seksom pravzaprav že passe`? Nimfomanija, kaj ni to to? To je bilo moderno že najmanj pred 15 leti! Včasih smo se spraševali, da če so ženske nimfomanke, kaj so potem moški, nimfomani? No zdaj vemo, končno so dobili svojo definicijo - zasvojeni s seksom. Logično.
badabum

Pridružen/-a: Tor Apr 2004 11:24

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aren't we all? Wink

Ej, ker film je imel fenomenalno izjavo: "I can't wait to get impotent and finaly start using my brain?"
Pošlji zasebno sporočilo  
christabel

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 10:56

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 11:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne sekiraj se, tema o seksualni zasvojenosti je trenutno modna muha vse odkar je prišel prevod tiste knjige ven.

Drgače pa, saj bo bolje! Smesko
"Che"

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 12:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Damsel_fish,

Kar se Bonbončka tiče, se strinjam s tabo. Včasih še sebe presenečam. Sicer pa se nebi strinjal s tvojo trditvijo:
Citiram:
je odločilen predvsem en faktor: zaradi dejanj posameznika (oz. njegove zasvojenosti) je ogroženo normalno vsakdanje delovanje in življenje posameznika (ali drugih posameznikov). Torej, zasvojen si, če predmet zasvojenosti prevzame nadzor nad tvojim življenjem, zaradi česar trpi delovno, zasebno in druga področja

Zasvojenost je lahko zelo subtilna in sploh ne deluje na zgoraj navedenem principu. Recimo zasvojenost s cigareti, hrano in še bi lahko našteval. Nimajo vse vrste zasvojenosti enkakih učinkov. Enako velja, vsaj po mojem mnenju, za t.i. spolno zasvojenost. Če bi šla ta v tako skrajnost, da bi jo okolica opazila govorimo že o drugi obliki in sicer spolni iztirjenosti oz spolnih manijakih.

Sicer pa ana, se strinjam. Novinarji danes pišejo vsemogoče samo, da zapolnijo prostor, ki jim je namenjem. O kakšni poglobljeni analizi pa itak ni ne duha ne sluha. Vsak samo malo podrsa po površju in mission over.
Damsel_fish

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 12:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote=""Che""]
Zasvojenost je lahko zelo subtilna in sploh ne deluje na zgoraj navedenem principu. Recimo zasvojenost s cigareti, hrano in še bi lahko našteval. Nimajo vse vrste zasvojenosti enkakih učinkov. Enako velja, vsaj po mojem mnenju, za t.i. spolno zasvojenost. Če bi šla ta v tako skrajnost, da bi jo okolica opazila govorimo že o drugi obliki in sicer spolni iztirjenosti oz spolnih manijakih.
[/quote]

Seveda imaš prav, mnogih odvisnosti zato sploh ne zaznajo - recimo v ZDA je cel kup takih gospodinj, ki se mirno fiksajo s protibolečinskimi tabletami in vedo, da nekaj ni v redu, ampak dok traja, traja! Res je, da nimajo vse zasvojenosti enakih učinkov, ampak moja trditev še zmeraj drži - v končni fazi gre za ogrožanje: sebe, delovnega mesta, socialnega položaja, družbenih ali zasebnih vezi ali koga drugega. Ne vem, če si bral v Oni tisto izpoved zasvojenca s spolnostjo prejšnji teden - on je direktno povedal: (karikiram) dol se je dajal že na tak način, da mu je bilo vseeno, če stakne AIDS. To pa je ogrožanje zdravja, ali ni?

Jaz mislim, da velike velike večine zasvojenosti družba sploh ne opazi, ker so to težave, ki jih posamezniki zelo dobro prikrivajo. Kar pa ne pomeni, da so kaj manj nevarne zanje. Zgoraj navedeni elementi (zdravje, itd...) sicer lahko trpijo različno, v večji ali manjši meri, trpijo pa.
Sovremenij

Pridružen/-a: Sre Jan 2003 12:51

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 2:22 pm    Naslov sporočila: Re: Sem seksualni zasvojenec Odgovori s citatom

[quote=""Che""]Počasi bomo itak prišli do ugotovitve (kar jaz že dolgo vem), da noben ni povsem normalen.[/quote]

Smesko
Nikar ne razmisljajte, da iscem oblike revolucionarne pravice; v tem trenutku pravica ni nujna. Sedaj je v teku vojna, z obrazom proti obrazu, vojna do zadnje kapljice krvi. Zivljenje ali smrt! Predlagam, ne, zahtevam, da ustanovimo organ za obracun s kontrarevolucionarji! (Dzerzinskij)
Nazaj na vrh
Pošlji zasebno sporočilo  
eve_

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 15:47

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 2:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Che je napisal/a:
Prvi korak zdravljenja pa je seveda.........abstinenca.

Oh my , kako nevarna kurativa za večno opevan in potreben dvig natalitete. Laughing
Ima pa "zdravljenje" zanimiv pragmatičen element: ponuja trendy izgovor in nov pristop vsem FF (beri: fukfehtarjem), ki se na lestvici uspešnosti nahajajo zelo nizko. Recimo: "Sorry baby, ker sem zasvojen s sexom, abstiniram, malo bi samo poklepetal, ker se mi zdiš zanimiva blablabla" in tokrat na ta način skušajo pozornost speljati čimdalje stran od pravega vzroka (beri: da vzrok abstinence tiči v njihovi nesposobnosti očarati, zainteresirati ipd). Da niti ne omenim kako zrelo in odgovorno lahko izpadejo, ne bežijo od "problema" temveč se z njim spoprimejo. Trendy izgovor navsezadnje le ponudi krasno izhodišče za pogovor, ki se seveda nanaša le na sex! Svojevrsten absurd kajne? Morda pa ravno zate naredijo izjemo? Wow i must be really hot aye!
Blisk you should try it , who knows, maybe this will work! Wink

Sicer pa nič novega , še ne slišanega. Recimo cerkev, ki je pa ja od nekdaj veljala za "rerum humanarum peritissima" (beri:izvedenka v človeških zadevah) in kot taka že opozarjala na "probleme" povezane s spolnostjo in grešniki.
"Cerkev ne nasprotuje užitku, tudi spolnemu ne, pod pogojem, da užitek ne prevlada nad drugimi razsežnostmi. Sam užitek v tem procesu postaja vedno bolj prazen in potrebuje vedno nove dražljaje, kar vodi v odvisnost in vse večjo erotizacijo zavesti, v končni fazi pa v raznorazne oblike spolne sprevrženosti Poveličujemo spolno moč, nočemo pa biti plodni. Rodilom smo ukradli njihovo prvinsko biološko funkcijo!" (Družina, Spolnost in cerkev. 2006).
Si kar predstavljam papeža: "I told you so, you bloody perverts!" Embarassed

Lp, eve
soncica

Pridružen/-a: Čet Jan 2003 17:46

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 2:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mah ...

Kaj nej komentiram, tako pač je zadnje čase v življenju. Če sexaš si seksualni obsedenec, če ne sexaš si frigiden ....
Na koncu pa prideš do ugotovitve, da je vse skupaj v veliki meri odvisno od partnerja. Verjetno je pri ženskah to še toliko bolj izrazito kot pri moških.
Jest sem se prepričala, da sem lahko tako frigidna, kakor tudi nenasitna ... in da je v veliki meri to odvisno ravno od partnerja!

Pa zdi se mi, da velikokrat ljudje sexajo tudi zato, ker hočejo bit "in"... predvsem kar se tiče količine ... zlo redko srečaš koga, ki glasno in jasno prizna, da se mu pa sem pa tja kdaj tudi ne da sexat. Ker valda, da nisi normalen in si frigiden, če ne sexaš 3x na dan ....

Kaj pa vem no ... nekaj je moda, nekaj je užitek ...
Na vsakem izmed nas pa je, da se odločimo ali bomo sexali iz užitka ali zato, ker si to takrat želimo.

Lep sexsualni dan vam želim Wink

Pridružen/-a: Sre Avg 2006 11:15

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 3:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsaka zasvojenost ima enake znake in posledice.
Zasvojen (pa naj bo to s seksom, alkoholom, hrano itd) si takrat, ko veš, da ti to škodi (torej slabo vpliva na tvoj lajf, tvoje odnose z ljudmi itd), ko veš, da tega ne bi smel počet, ko ti to nabija slabo vest, ko se sramuješ svojega dejanja, a se mu vseeno ne moreš upret.

Zasvojen si, ko neka stvar postane bistvo tvojega življenja, brez katerega ne moreš več normalno funkcionirat oz. ko neka stvar (droga, hrana,...) prevzame kontrolo nad tvojim življenjem. Ko o nečem razmišljaš 24/7, kako in kje boš dobil novo dozo je prvi znak, da te ima to o čemer premišljueješ cele dneve, pod kontrolo. In ko te ima nekaj pod kontrolo, pomeni da brez tega ne moreš normano živet, torej si s tem zasvojen.

Recimo, ko se nekdo hoče 'zadet' pa ve da mu to uničuje življenje, se zaveda da nekaj počne narobe, se skriva pred drugimi, a kljub temu to počne. Tak človek je zasvojen.

Je pa zanimivo, kako ti večina zasvojencev, ko jim rečeš, naj dobro premislijo, katera je tista stvar v njihovem življenju, za katero oni mislijo, da jo imajo pod nadzorom, pove, da imajo pod nadzorom akohol, drogo, seks itd...
In šele, ko jim ti razložiš, da je ravno kontra, da so oni tisti, ki so pod nadzorom, saj so oni tisti, ki ne morejo brez droge, ne droga brez njih, se začnejo zavedat svoje zasvojenosti.
Veliko jih šele takrat ugotovi, da imajo problem.
Pred tem se vsem zdi, kako zelo močni so, saj mislijo da imajo vsaj nekaj (če že nič druga v življenju) pod nadzorom, da so vsaj v nečem dobri in uspešni...

'Che', če tudi tebi seks kroji življenje, če tudi ti zaradi seksa počneš stvari, katerih se kasneje sramuješ, potem mogoče res si zasvojen.
Vendar dvomim...sem prepričana, da imaš le zdrav apetit po seksu, s čimer ni nič narobe. Pravzaprav je to dobrodošlo in zelo zdravo za življenje. Wink

Pridružen/-a: Sre Jun 2002 22:21
Kraj: Štajerc u Lublan

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 3:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Priznam, da sem zasvojen s sexom, ker mi 1x na teden ni dovolj!
Nazaj na vrh
Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov  
"Che"

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 3:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nora je napisal/a:

Zasvojen si, ko neka stvar postane bistvo tvojega življenja, brez katerega ne moreš več normalno funkcionirat

Kaj pa ko je tvoja zasvojenost življenje samo?
V trenutku ti naštejem kopico stvari brez katerih ne morem "normalno fukcionirat" pa še zmeraj nisem zasvojen z njimi. Reciva človeške vezi ali človeška bližina. Nenazadnje ljudje smo družbena butja, kajne? Kaj hočem povedati. Definicija zasvojenosti, ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled. Poznamo več različnih odvisnosti (fizioloških, psiholoških celo finančnih itd.). Tukaj so potem še stonje odvisnosti recimo "sladka odvisnost" s čokolado ali "ekstremna" s kokainom. Res je, da vse približno bazirajo na istem skupnem imenovalci je pa po mojem nemogoče najti enotno definicijo. Moj post je bil namenjen, bolj ironični oceni članka v Bonbončku kot pa mojega stanja. Upam, da ste ga kot takega tudi razumeli.

eve_ je napisal/a:

Recimo: "Sorry baby, ker sem zasvojen s sexom, abstiniram, malo bi samo poklepetal, ker se mi zdiš zanimiva blablabla" in tokrat na ta način skušajo pozornost speljati čimdalje stran od pravega vzroka (beri: da vzrok abstinence tiči v njihovi nesposobnosti očarati, zainteresirati ipd).

Če dejansko kdo uporablja ta "argument", potem je res "buoga mati". Še bolj žalostno pa je če ta "argumenti" pri kateri res "vžge".
Mermaid

Pridružen/-a: Sre Okt 2002 10:36
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 6:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene je zadnjič klicala kolegica da je gledala oddajo o zasvojenosti z seksom in ugotovila da so mene opisovali in da morem k psihiatru, pa neke takšne fore, hkrati pa mi je njen tip isti dan težil naj se mu slečem pred kamero na msnju pa da bi rad vidu žensko z dildotom ker njegova ga nima pa to.

Hahahahaha sem se nasmejala, kdo zdaj rabi psihiatra? Jaz, on al ona, al obadva al vsi trije?

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 15:47

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 6:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Che je napisal/a:
Moj post je bil namenjen, bolj ironični oceni članka v Bonbončku kot pa mojega stanja. Upam, da ste ga kot takega tudi razumeli.

Seveda smo ga kot takega razumeli in se zato temu primerno odzvali. Cool

Lp, eve
Drifter

Pridružen/-a: Pet Jul 2005 22:34

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 7:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Che je napisal/a:
Moj post je bil namenjen, bolj ironični oceni članka v Bonbončku kot pa mojega stanja. Upam, da ste ga kot takega tudi razumeli.

Sele zdaj to poves Shocked Prepozno, sem ze obvestil psihiartijo da imajo nujen primer... da se ne bos prevec cudil ce bo kdo cez pet minut potrkal na vrata Laughing

Pridružen/-a: Sre Jun 2002 22:21
Kraj: Štajerc u Lublan

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drifter je napisal/a:
Che je napisal/a:

Sele zdaj to poves Shocked Prepozno, sem ze obvestil psihiartijo da imajo nujen primer... da se ne bos prevec cudil ce bo kdo cez pet minut potrkal na vrata Laughing

Tako je.
In za ozdravljenje mu bojo nabili dildote v vsako odprtino, ki jo ima!
Nazaj na vrh
Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov  
AS_

Pridružen/-a: Sre Jul 2002 18:31
Kraj: Abu-Dabu

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 8:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

soncica je napisal/a:
Mah ...

Kaj nej komentiram, tako pač je zadnje čase v življenju. Če sexaš si seksualni obsedenec, če ne sexaš si frigiden ....
Na koncu pa prideš do ugotovitve, da je vse skupaj v veliki meri odvisno od partnerja. Verjetno je pri ženskah to še toliko bolj izrazito kot pri moških.
Jest sem se prepričala, da sem lahko tako frigidna, kakor tudi nenasitna ... in da je v veliki meri to odvisno ravno od partnerja!

Pa zdi se mi, da velikokrat ljudje sexajo tudi zato, ker hočejo bit "in"... predvsem kar se tiče količine ... zlo redko srečaš koga, ki glasno in jasno prizna, da se mu pa sem pa tja kdaj tudi ne da sexat. Ker valda, da nisi normalen in si frigiden, če ne sexaš 3x na dan ....

Kaj pa vem no ... nekaj je moda, nekaj je užitek ...
Na vsakem izmed nas pa je, da se odločimo ali bomo sexali iz užitka ali zato, ker si to takrat želimo.

Lep sexsualni dan vam želim Wink

jep..mas prov..to je cist odvisn od partnerja. Z eno bivso sva tolk seksala, da se men nakonc sploh ni vec dal in sm kr iskov izgovore, kam bi se slo zvecer, da ne bi spet pristala v postelji Very Happy

Drugac sm pa na istem k pa blisk. Sem obsedenec, ker mi 1x-2x na teden ni dost Very Happy

lp AS_
Pošlji zasebno sporočilo  
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Poljub.com :: Ljubezen in Romantika forumu -> Spolnost in Erotika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu